2019. április 23., kedd 18:25

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. április 23., kedd (OS) - Elfogadhatatlan a Srí Lankán elkövetett terrorakciók sorozata, melyben több száz ember veszítette életét, illetve rengetegen megsérültek. Kifejezzük együttérzésünket és részvétünket az áldozatok családjai részére, és mielőbbi teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

    A Baptista Szeretetszolgálat a 2004-ben a cunami túlélőinek biztosított alapellátást és küldött egészségügyi csoportot a helyszínre. A fejlesztéseknek és az adományozóknak köszönhetően 2005-ben felépült Colombo-ban a magyar árvaház, amely száz gyermek elhelyezéséről gondoskodott, illetve gyermek és oktatási központ épült Kahawa településen, ahol árván maradt gyermekeket fogadtak be nevelőszülők. A Fogadj Örökbe! programban évekig tudtuk támogatni 1300 gyermek iskoláztatását, s jelenleg is működtetünk oktatási központot.
A segélyszervezet üdvözli a magyar kormány 9 millió forintos gyorssegélyét, mellyel a merényletek túlélőit és az árván maradt gyermekeket kívánja támogatni. A Baptista Szeretetszolgálat felajánl 1 millió forintos támogatást, illetve megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy ha kell, intézményi ellátást nyújtson az áldozatul esett családok gyermekeinek. Ezzel egy időben gyűjtést indít a szüleiket elvesztő gyermekek javára. Kérjük, támogassa Srí Lankát a Baptista Szeretetszolgálattal együtt!
    
     Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.