2019. április 24., szerda 13:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. április 24., szerda (OS) - DK: A kormány vizsgálja ki, hogy mennyit költünk ukránok egészségügyi ellátására!

    A sajtó szerint tömegével járnak át ukrán-magyar kettős állampolgárok a kisvárdai kórházba. Az ukránok tolmáccsal érkeznek a kezelésekre, mert egy szót sem beszélnek magyarul. Ez a Fidesz állampolgársági és választási csalásának újabb következménye. A Fidesz ukránok tízezreinek adhatott magyar állampolgárságot és most már nem csak nyugdíjat kapnak a magyarok pénzéből, hanem az egészségügyi ellátásukat is mi fizetjük.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy vizsgálja ki, mennyit költ a magyarok pénzéből ukrán-magyar kettős állampolgárok egészségügyi ellátására! A magyarok nem azért dolgoznak, nem azért túlóráznak, nem azért fizetik Európa legmagasabb adóit, hogy a pénzükből aztán ukránok gyógyítását fizessék. Ha eddig 24 ezer magyar ember halt meg évente a magyar kórházakban gyógyítható betegségekben, akkor az ukrán kórházmigrációval ez a tragikus szám csak nőni fog. A DK szerint természetesen nem azzal van a baj, hogy ezek az emberek a magyar egészségügyet veszik igénybe, hanem azzal, hogy nem fizetnek érte, a gyógyításukat - ahogy a nyugdíjukat is - a magyar adófizetők állják.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.