2019. április 27., szombat 10:15

A Kontúr Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 27., szombat (OS) - Szívbemarkolóan őszinte tárlatnak ad otthont 2019. április 25-május 9. között a Massolit Books & Café. Hős utcai gyerekek kerámiáin, polaroid fotóin és Erdős Virág, róluk szóló, máshol nem látható GyerekHős-kötetein keresztül nyílik kapu egy olyan világra, melybe zártsága miatt eddig csak kevesen pillanthattak be.

        Budapest egyik legnagyobb szegregátumában, a rosszhírű kőbányai Hős utca 15-ben, a folyamatban lévő telepfelszámolás ellenére a mai napig sok gyerek él. Öt éve foglalkozik velük a Hős utca – a "legegerősebek" című kiállítást életre hívó Kontúr Egyesület, melynek önkéntesei heti rendszerességű készségfejlesztő, kézműves, sport- és terápiás jellegű programok, kirándulások szervezésével kínálnak hasznos szabadidő-eltöltési lehetőséget és tágítják a – gyakran mozgólépcsőt és hintát sem ismerő - gyerekek látóterét.
     A tárlat a magukat a legerősebbnek mutató, de valójában gyakran komoly belső bizonytalansággal és félelmekkel küzdő helyi gyerekek önbecsülését javítja. Miskolci Erika, keramikus vezetésével készült szelfi-csempéik, Neogrády-Kiss Barnabás fotósétáin készült polaroidjaik és Erdős Virág könyveiben megörökített történeteik révén a nagyközönség is megismerheti értékeiket.

     Kiadó: Kontúr Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.