2019. május 10., péntek 14:12

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Sermer Ádám: Orvosi kannabisz egy rákkutató szemével – A karcagi cigánytelepről a kutató laboratóriumig

        Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje pódiumbeszélgetés keretében kérdezte Horváth József neves rákkutatót az orvosi kannabisz gyógyító hatásáról, hazai és nemzetközi felhasználásáról, dekriminalizálásának és legalizációjának lehetőségeiről és sürgősségéről az On Liberty – A Szabadelvű Gondolkodásért-, a Szabadságért Alapítvány és a LiFT - Liberális Fiatalok társasága rendezésében.
     A beszélgetés Horváth József példa nélküli életútjának bemutatásával kezdődött, hiszen a rákkutató hitének és kitartásának köszönhetően a lehető legmélyebbről, egy karcagi cigánytelepről jutott el egészen a kutató laboratóriumok világáig. Hitt abban, hogy példát mutathat, nem csak a roma magyar fiatalok, de a többségi társadalom számára is.
     Horváth József elmondta: az ország legfejlettebb laboratóriumi közegében is dolgozhatott a Debreceni Egyetemen, a kutatómunkát azonban sok esetben jelentősen nehezíti a forráshiány. Míg az amerikai rendszerben intézményesített módon, nagytőkések bevonásával finanszírozzák a kutatásokat, Magyarországon még nem találkozott olyan független tőkéssel, aki a rákkutatásba fektetne.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.