2019. május 10., péntek 14:12

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Sermer Ádám: Orvosi kannabisz egy rákkutató szemével – A karcagi cigánytelepről a kutató laboratóriumig

        Horváth óriási problémának tartja, hogy az orvosi kannabisz a magyar társadalom többségi gondolkodásában nincs szétválasztva a rekreációs használattól, és azt, hogy szinte kizárólag idegen nyelvű szakirodalma létezik a témának. Sermer szerint egy nyugtató- , altató- és fájdalomcsillapító-függő országban, ahol kiemelkedően magas a daganatos megbetegedések és halálesetek száma, problémát jelent a regnáló kormány és annak vezetőjének, Orbán Viktornak a személyes alulinformáltsága és hozzáállása. Ennél viszont még fájóbb, hogy felelős miniszterként Kásler Miklós annak ellenére sem tesz semmit, hogy ő maga onkológus professzor, az Európai Unió pedig idén februárban kiadott állásfoglalásában arra ösztönzött minden tagállamot, hogy az orvosi kannabisz használata elől minden akadályt gördítsenek el.
     Horváth elmondta: próbál minden nála jelentkező betegnek segíteni: az elsődleges cél mindig a szenvedés csökkentése, a sugár- és kemoterápiás kezelések és a hozzájuk tartozó gyógyszerek kínzó mellékhatásainak mérséklése, de néhány esetben a daganat ellenszereként is funkcionálhat az orvosi kannabisz. A növény felhasználási területei között kiemelt szerepet játszik a tüneti kezelés mellett a prevenció, hiszen a kannabisznak vérnyomás és vércukor csökkentő hatása is lehet, valamint bizonyos típusú daganatok ellenszereként is funkcionálhat.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.