2019. május 10., péntek 18:18

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Akik sérthetetlennek gondolták magukat. A Tett és Védelem Alapítvány fennállása óta számos eljárást kezdeményezett a szélsőjobboldali kuruc.info hírportál antiszemita, gyűlöletkeltő tartalmai miatt. Lassan hat éve már annak, hogy fellépésünk eredményeképpen nem tudja gyűlöletét terjeszteni a faceboook-on a neonáci oldal.

    Alapításunk óta számos büntetőeljárást is kezdeményeztünk az honlap szerkesztőivel és az ott publikálókkal szemben, ugyanis a Büntető Törvénykönyvbe ütközői tetteikért a bíróság előtt kell számot adniuk. Bár feljelentéseink nyomán több esetben is elrendelte a bíróság a bűncselekményt megvalósító írások végleges törlését, azonban a hatóságoknak az elkövetőket mindeddig nem sikerült azonosítaniuk. Az elmúlt hetek fejleményei alapján ma már tényszerűen tudható, hogy a Mi Hazánk Mozgalomhoz szoros szálakkal kötődő személyek írják a gyűlöletcselekményeknek nagy nyilvánosságot adó hírportált. Amennyiben ezen személyek színvallása, abból a téves elképzelésből fakadt, hogy velük szemben ezen bűncselekmények elévültek, ki kell, hogy ábrándítsuk őket. Alapítványunk ugyanis valamennyi általunk indított és felfüggesztett büntetőeljárás folytatását kezdeményezi.
Szintén a Mi Hazánk Mozgalomhoz tartozó sajtóhír, hogy a szélsőjobboldali párt a Magyar Gárdához hasonló önvédelmi szervezet alapítására készül.
     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.