2019. május 13., hétfő 15:40

Az Országos Gerincvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 13., hétfő (OS) - Az egyre romló statisztikai mutatók hívták életre az Országos Gerincvédő Egyesületet, melynek fő célja a felnőtt lakosság és a gyermekek egészségfejlesztése.

    Tekintettel arra a nyomasztó statisztikai tényre, miszerint a gerincbetegek száma az elmúlt 10 évben megnégyszereződött Magyarországon, 2018 őszén megalakult az Országos Gerincvédő Egyesület, melynek kiemelt célja a gerincbetegségek megelőzéséről, illetve a kialakult problémák hatékony kezeléséről szóló ismeretterjesztő, egészségnevelő tevékenység. Ennek érdekében országos rendezvénysorozatuk, AZ ORSZÁG GERINCTORNÁJA keretében elismert, gyakorlati tapasztalattal bíró szakemberek tartanak országszerte előadásokat, gyakorlati prezentációkat, hogy sokrétű információt biztosítsanak a gerincproblémákkal küzdők számára.
Az egyesület elnöke Almásy Csilla gyógytornász-fizioterapeuta, akinek szakterülete kifejezetten a gerincet érintő megbetegedések, illetve hosszú évek óta komoly prevenciós munkát végez azok megelőzése érdekében is. Az egyesület a felnőtt lakosság mellett az iskoláskorúak gerincvédelmének megreformálását is zászlajára tűzte, hiszen a romló gerincstatisztikai adatok már a gyermekek körében is nagyszámú orvosi vizitet mutatnak, ami nem túl biztatóan mutat előre a tekintetben, hogy milyen fizikai kondícióval érik el a felnőttkort ezek a gyermekek.
Az egyesület nyitott minden együttműködésre oktatási intézményekkel, egészségfejlesztési irodákkal. Megkeresésüket az elnökasszonyhoz címezhetik: egyesulet@gerinckoncepcio.hu

     Kiadó: Országos Gerincvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.