2019. május 15., szerda 10:33

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - Megjelent a megduplázott keretösszegű kárpátaljai magyarokat segítő szociális programcsomag pályázati felhívása

    A mai naptól lehet jelentkezni a kárpátaljai szociális programcsomag friss pályázati felhívására, amelynek az idei évre előirányzott keretösszegét a magyar kormány 2018 őszén megduplázta. A program célja a nehéz gazdasági és szociális helyzetben lévő kárpátaljai magyarság anyagi támogatása.
Fontos, hogy a kárpátaljai magyarok érezzék: nincsenek egyedül, mindenkor számíthatnak az anyaország segítségére. Különösen igaz ez az utóbbi időszakban hozott, a nemzeti kisebbségek jogait súlyosan sértő rendelkezések, köztük az ukrán házelnök által a tegnapi napon aláírt nyelvtörvény fényében. A magyarság jogait csorbító, a magyarság mindennapi életét ellehetetlenítő lépésekre az anyaország válasza, hogy tovább növeli a kárpátaljai magyarságnak nyújtott segítséget az élet minden területén. Ezt a célt szolgálja a szociális programcsomag is.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.