2019. május 15., szerda 10:33

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - Megjelent a megduplázott keretösszegű kárpátaljai magyarokat segítő szociális programcsomag pályázati felhívása

    A kárpátaljai szociális programcsomag bevezetéséről 2015-ben döntött a magyar kormány. A program keretében a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága évi egyszeri bérkiegészítésben részesíti a magyar nyelvű oktatási és nevelési feladatokat ellátó tanárokat, óvónőket, a művészeti és zeneiskolák magyar nyelven oktató pedagógusait, a munkájukat magyar nyelven ellátó egészségügyi dolgozókat, a magyar nyelvű médiában tevékenykedő újságírókat, művelődésszervezőket, könyvtárosokat és színészeket, ezzel is hozzájárulva szülőföldön való megmaradáshoz és boldoguláshoz. Támogatásban részesülnek továbbá a kárpátaljai egyházi személyek és hitoktatók, akik magyar nyelven szolgálnak, valamint az óvodás és kisiskolás gyermekek étkeztetése. A program indulása óta éves szinten több tízezer kárpátaljai magyar mindennapi megélhetését tudtuk segíteni.

Tekintettel a bizonytalan ukrajnai gazdasági és politikai helyzetre, a kormány tavaly ősszel duplájára emelte a program idei keretösszegét, amely így meghaladja a 2,5 milliárd forintot. A jelentkezés a mai naptól nyitott, a friss pályázati felhívás pedig a www.bgazrt.hu oldalon érhető el.

Potápi Árpád János
nemzetpolitikáért felelős államtitkár

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.