2019. május 15., szerda 14:03

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - A Család Nemzetközi Napja alkalmából.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete alapítása óta képviseli és hangsúlyozza a család, a családi értékek fontosságát. A világnap egy jó alkalom arra, hogy tudatosítsuk magunkban ezeket az értékeket és átgondoljuk, mit is tehetünk érvényesülésükért, egy családbarát társadalom, egy Családbarát Európa megvalósulásáért.
A családi értékek kiállták az idők próbáját, nem csupán maradandóak, de emberi és társadalmi szempontból is alapvetőek és szükségesek. A család, a nagycsalád olyan támogatandó és védendő érték, amelynek megőrzésében, stabilitásában az állam, az önkormányzatok, az egyházak, a civil szféra és a gazdasági élet szereplőinek is szerepe van. Hisszük, hogy egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel, a gyermekekre mondott igennel válik még teljesebbé.

A családbarát társadalom elsősorban gyermekbarát társadalom, amely figyel a gyermekek igényeire, s ösztönzi, támogatja a vágyott gyermekek megszületését, az otthonteremtést, az anyagi biztonság megteremtését. Hisszük, hogy a Családbarát Európa nemcsak hazánk, de egész kontinensünk jövőjét jelenti: ahol több a gyermek, ott több a szeretet, és élhetőbb a világ.

Budapest, 2019. május 15.

Kardosné Gyurkó Katalin
a NOE elnöke

További információ:
Lódi Viktória, NOE sajtó- és titkársági referens
+36 70 318 0207 lodi.viktoria@noe.hu

Az 1987-ben alakult Egyesület jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel és mintegy

Kiadó: Nagycsaládosok Országos Egyesülete