2019. május 15., szerda 14:28

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - A sport mindenkié! – Bősz Anett kedvezményes sportbérletet, a TAO-támogatás kibővítését javasolja a kihívás napján

A Liberálisok a sport és a kihívás napján a szabadidő-és hobbisportokra is igényelhető TAO-támogatás bevezetését, valamint egy kártyás rendszer kidolgozását kezdeményezik, amellyel havi jelképes összegért minden állampolgár igénybe vehetné az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítményeket.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségügyben nem fordítanak elegendő forrást a prevencióra. Emiatt a magyarok sokkal egészségtelenebbül élnek, mint azt a jelenlegi gazdasági fejlettségi adatok indokolnák. Ezt bizonyítja a születéskor várható egészségben eltöltött évek száma, amely a magyarok esetében átlagosan 66,8 év. Ennél a szomszédos országok közül csak Romániában és Ukrajnában rosszabb a helyzet. A középiskolában szintén lehangoló statisztika született a gyermekkori elhízással kapcsolatban: ma Magyarországon minden harmincadik diák súlyosan elhízott, ami azt jelenti, hogy a kormány által bevezetett mindennapos testnevelés csak megőrizni volt képes az egyébként rossz statisztikát.

A Liberálisok ezért a következő javaslatokkal fordulnak a magyar kormányhoz és Révész Máriuszhoz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztoshoz a sport és a kihívás napján:

Kiadó: Magyar Liberális Párt