2019. május 15., szerda 17:12

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - Ne a bankok húzzanak hasznot a babaváró támogatásból! -

    A kormányzat által a babaváró támogatás brüsszeli egyeztetése kapcsán nyilvánosságra hozott információkból egyértelmű, hogy a vita tárgya az, mekkora haszon jusson a bankoknak a támogatás folyósításáért cserébe. A kormány nem az egyszerűbb és kézenfekvő utat választotta, és nem a szociális támogatásokhoz hasonlóan akarja folyósítani a babaváró támogatást, hanem a bankok számára hasznot hajtó megoldást erőltet. A közzétett dokumentumokból egyértelmű, hogy a kormány tudatában van annak, hogy az általa erőltetett konstrukcióval extraprofitot biztosítana az adófizetők pénzéből a kiválasztott bankoknak.

Az LMP nem tudja elfogadni az Európai Bizottság szakértőinek megközelítését, hogy csökkenjen a babaváró támogatás esetében az állami garancia és támogatás szintje. A támogatásnak teljes egészében azokhoz kell eljutniuk, akik arra jogosultak, és ebből a pénzből nem a bankokat kell gazdagítani.

Elvárjuk, hogy a kormány fogadtassa el a bankokkal, hogy a babaváró támogatás folyósítása során nem tehetnek szert extraprofitra. Elvárjuk, hogy a babaváró támogatás esetében csökkenjen a tervezett kamatszint és a bankok ne szedhessenek be az indokoltnál több pénzt a támogatás adminisztrációjára hivatkozva. A babaváró támogatást igénybe vevőket sújtó díjtételeket meg kell szüntetni.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.