2019. május 16., csütörtök 11:03

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 16., csütörtök (OS) - Létezhet valós egészségvédelem a népüket is eladó államokban? Egy demokráciát csak formálisan fenntartó államban, ahol a társadalmi párbeszéd is csak alibi jelleggel, a Kormány által tematizált Nemzeti Konzultációk gúnynevű politikai manipuláció keretében folyik, nem lehet azzal takarózni, hogy a népegészségügy társadalmi felelősség. Fel kell vetni a kérdést: meddig lehet még pusztán politikai felelősségnek tekinteni, hogy súlyos nemzetbiztonsági tényezővé züllött a hazai egészségügy állapota? Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már kiérdemelné az Emberi Erőforrások Eltékozlásának Minisztériuma, vagy még inkább a Központosított Társadalomrombolás Minisztériuma nevet!

    A politika tehet azért, hogy ne csak beszéljünk a népegészségügyi programokról – hangzott el egy május 7-ei konferencián, ahol igen sok hasznos ismeretet és jogos felvetést hallhattunk, de semmi olyasmit, ami arra utalna, hogy a jövőben végre mérhető eredményekben is reménykedhetnénk.
http://medicalonline.hu/cikk/nepegeszsegugy__tarsadalmi_vagy_politikai_felelosseg

Másnap jellemzően rövid, visszhang nélküli hírt olvashatunk arról, hogy június elsejével felmentik Fábián Károlyt, a magánszférából érkezett urológus-onkológus szakembert, akit október elején Kásler Miklós javaslatára nevezett ki a miniszterelnök az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárrá. A Népszava információi szerint. "Ám, hogy pontosan mit csinált azóta, arról egy forrás sem tudott konkrétumokat mondani."

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.