2019. május 16., csütörtök 13:49

Az Afrikáért Alapítvány Magyarország közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. május 16., csütörtök (OS) - Ezekben az esetekben az éves családi bevétel 150%-kal nő, a tulajdonba fektetés megduplázódik, a ledolgozott munkaórák száma 17%-kal emelkedik, a középiskolát végzettek száma szintén duplájára növekedik, és a tinédzserkori terhességek felére csökkennek. A számok magukért beszélnek. Reményt és lehetőséget teremt egy maroknyi kis föld, akár egy tíztagú családnak is, amely a közösségre nézve is pozitív hatással van, hiszen az emberek segítik egymást.

    "Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor többen összefogva, egy egész családnak szerzünk örömet. Főleg, amikor nyomot is hagyunk, ez a szép házikó több magyar ember keze nyomát is hordozza. Ha ránéz valaki a képekre látszik, hogy mekkora örömet, mennyi mosolyt, annyi boldogságot okoztunk. Ez az önkénteseknek és a támogatóknak köszönhetően jött létre. Úgy érzem szebb lett a világ. Segíteni kiváltság!" – foglalta össze France Mutombo, az alapítvány elnöke a kulcsok átadását követően érzéseit.

A projekt természetesen itt nem áll meg, az alapítvány az elkövetkezendő másfél évben a Teremtsünk Biztos Lakhatást kampány keretein belül szeretné minél többekhez eljuttatni a lakhatási nehézségekkel küzdők problémáit, hogy ne hunyjunk szemet a gondok felett. Emellett egy klinika építésébe kezdtek bele, amelynek anyagi megteremtéséért folyamatosan dolgoznak az alapítvány munkatársai. Aki nyitott az önkéntességre és kíváncsi a misszió részleteire érdemes ellátogatnia júniusban a Segíteni kiváltság estre.
    
     Kiadó: Afrikáért Alapítvány Magyarország

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.