2019. május 17., péntek 13:39

A Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - Sikerült! A világon egyedülálló módon, 39 szervátültetett és 2 dializált futóból álló FMC Hősök csapata 24 óra, 15 perc, 14 másodperc alatt váltóban teljesítették az Ultrabalaton futás 220.1 km-es távját. A szervátültetettek hosszabb életéért futottak, hogy bebizonyítsák: új szervvel is lehet teljes életet élni, és hogy felhívják a figyelmet a Szövetség új életre felkészítő programjára, amely 5 év után támogatás hiányában sajnos leállt.

    Volt közöttük szívátültetett, tüdőátültetett, vese- és májátültetett, csontvelő átültetett és művesekezelt futó is, valamint kombinált szervátültetettek. Közöttük is igazi csoda az a tüdő és májátültetett fiú, aki 21.5 km-t futott. A legfiatalabb futó 14, a legidősebb 65 éves volt.
A szervátültetettek nemcsak szabadidős sportokban mérettethetik meg magukat, kétévente Világjátékokat, a köztes években pedig Európa Bajnokságokat  is rendeznek számukra. Idén Newcastle ad otthont a XXII. Szervátültetettek Világjátékának, a magyar sportolók tizenegy sportágban állnak rajthoz, úgymint röplabda, asztalitenisz, tenisz, tollaslabda, úszás, atlétika, bowling, kerékpár, triatlon, darts és petanque. "Reményeink szerint, ahogy eddig is, az országok rangsorában a dicsőséges első ötben fognak végezni a világversenyen."

Kontaktok:

Berente Judit
Elnök
30/634 8982
berentejudit@gmail.com

Dr Grózli Csaba
stratégiai és orvos igazgató
20/458 5562
grozli63@gmail.com  

     Kiadó: Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.