2019. május 19., vasárnap 11:29

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 19., vasárnap (OS) - Válasz a 168 órának

    2019. május 17.-én a 168 óra nevű hetilapban méltatlan címmel és végkövetkeztetéssel jelent meg egy híradás a Debrecenben megrendezett sürgősségi ellátás számos aspektusával foglalkozó igen magas szakmai színvonalú rendezvényről. A címet a lap az olvasói felháborodás eredményeképpen azóta már módosította, de a következtetés megmaradt.
A cikk sajnos alkalmas arra, hogy a sürgősségi ellátásban dolgozókkal szemben ellenérzést keltsen. Éppen ezért a szakmánkban dolgozók védelmében kénytelenek vagyunk rá reagálni még akkor is, ha újságokban megjelenő rosszindulatú híreket általában nem kommentálunk.
A szakmai továbbképzések, konferenciák nagyon fontos elemei a folyamatos tanulásnak. Az itt elhangzott előadások, kerekasztal beszélgetések, viták előre viszik a szakmát, ez pedig a betegek érdekeit szolgálja. A Debrecenben megrendezett Sürgősségi Orvostani Fórum – amellett hogy jelentős tudományos értéket képvisel – kreditpontos, az egészségügyben dolgozók kötelező szakmai továbbképzésének részét képező rendezvény is, így ezzel is hozzájárul a hazai egészségügyi ellátás fejlődéséhez.
Nagyon sajnáljuk, hogy az MTI egyébként nagyon korrekt módon megírt cikkét a lap újságírója a budapesti baleseti sebészeti ellátásban jelentkezett problémákkal mosta össze.  
Kérjük a 168 óra szerkesztőségét, hogy a jövőben legalább próbálják meg a hazai egészségügyben a betegekért dolgozó kollégák tudásvágyát, szakmai fejlődési igényét ha nem is értékelni, de legalább nem rombolni.
     Kiadó: Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.