2019. május 20., hétfő 08:13

A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) közleménye
    Budapest, 2019. május 20., hétfő (OS) - Tanulmányi kirándulás 2019. Tanítási napon szervezett "tanulmányi kirándulás" ingyenes és kötelező köznevelési közszolgáltatás.

    A tanítási időben szervezett "tanulmányi kirándulás" olyan - a hagyományos tantermi formától eltérő - oktatási módszer, amelynek tananyag tartalmát az iskolák pedagógiai programjában kell előírni.
A 229/2012. Kormányrendelet 33. § (1) bekezdés értelmében az állami fenntartású iskolákban térítésmentesen biztosított köznevelési közfeladat a minden tanuló számára előírt tananyag megismerését, feldolgozását, intézményen kívüli tanulmányi kirándulás, erdei iskola és más foglalkozás."
A tanulmányi kirándulás költségeit az iskola költségvetésében kell tervezni.
A tanulmányi kirándulásért nem lehet pénzt kérni a szülőktől, "osztálypénz" címén sem!
A tanítási időben szervezet tanulmányi kiránduláson a tanulók felügyeletét ellátó pedagógusok rendkívüli munkavégzéséért járó díjazását nem a szülőkkel kell megfizettetni.
Ha a szülő nem akar hozzájárulni tanulmányi kirándulás költségeihez egyszerűen otthon hagyják gyermekét felügyelet nélkül, vagy egy másik osztályban, helyezik el fegyelmező intézkedésként.
A tanulók kirekesztése a tanulmányi kirándulásból súlyos törvénysértés!
Állami iskolafenntartás esetén a területileg illetékes tankerületi központ feladta, hogy megvizsgálja az általa fenntartott iskolák törvénysértő pénzbeszedő gyakorlatát és felelősségre vonják az intézményvezetőket.
Sajtószóvivő: (06-30/433-8754 vagy 1-787-7852) Bővebben: www.mszoe.hu

     Kiadó: Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.