2019. május 23., csütörtök 11:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. május 23., csütörtök (OS) - Már az újszülöttek életét is veszélyezteti az egészségügy válsága

    A Fidesz folyamatosan arról beszél, hogy meg kell védeni Magyarországot, miközben nap mint nap kiderül, hogy ők jelentik a legnagyobb veszélyt a magyarokra. Az egészségügy az összeomlás szélén van és már egyre súlyosabb gondok jelentkeznek a gyógyszerellátásban is, ami már az újszülöttek életét is veszélyezteti.

Az állandó sorosozás helyett inkább arról kellene beszélnie a Fidesznek, hogy mit tesz azért, hogy folyamatosan biztosítottak legyenek a legfontosabb, életmentő gyógyszerek. Azonban az egészségügyről nem mernek beszélni, mivel nem fordítanak rá elég pénzt azért, mert az Orbán-kormányt csak a gyűlöletkeltés érdekli, amire nem sajnál napi 100 milliót elkölteni.

Azért van szükség uniós szabályokra és forrásokra, mert az Orbán-kormány nem akarja biztosítani a minimumfeltételeket sem az egészségügyben. Az MSZP-Párbeszéd szövetség azért akarja megvalósítani a szociális Európát, hogy legyen egy európai egységes egészségügyi minimumszolgáltatás a tagállamokban és minden magyar európai szintű egészségügyhöz juthasson.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.