2019. május 23., csütörtök 15:40

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 23., csütörtök (OS) - Sermer Ádám: Tarlós István néma helytartóként asszisztál a budapesti egészségügy romba döntéséhez

    Habár Tarlós István 2009-es programjában még azt hangsúlyozta az egészségügy állapotáról, hogy "az ágazat leépülőben van: világos célok és iránymutatások nélkül sodródik", és hogy ennek oka "a gyenge kormányzati, illetve városvezetési teljesítmény", ehhez képest 10 évvel később ugyanezek a gondok jellemzik a fővárosi egészségügyet, sőt a problémák még súlyosbodtak is.

A mai magyar egészségügyi ellátás nem méltó egy XXI. századi európai uniós fővároshoz. A budapesti kórházak a rémtörténetek gyűjtőhelyei. Lesújtó statisztikák látnak napvilágot nap, mint nap a kórházi fertőzésekről, a műhibákról, a félrekezelésekről, a várólistákról. Tarlós mindeközben nem tesz semmit, csak állampárti helytartóként némán asszisztál a Fidesz rombolásához. Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki pártérdekektől függetlenül csakis a fővárosiak érdekét képviseli. Főpolgármester-jelöltként a következőket javaslom az egészségügyi rendszer borzalmas állapotaira:

1. A fővárosi kórházakat vonják be a TAO-támogatások rendszerébe! Tegyék lehetővé, hogy a különböző sportklubok, stadionok támogatása helyett a kórházakhoz is el lehessen juttatni a budapesti vállalatok TAO-támogatását.
2. Vezessék be a több-biztosítós modellt, amellyel valódi, a szolgáltatás szintjét is emelő és fejlesztő módon lehetne rendbe tenni az egészségügyi rendszer biztosítási hátterét.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.