2019. május 24., péntek 15:08

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 24., péntek (OS) - A természet aktív védelmére buzdítanak az állami erdőgazdaságok.A környezeti nevelés fontosságára hívta fel a figyelmet Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Vadasparkjában, ahol ünnepélyes keretek között adták át az új, a Kárpát-medencében őshonos háziállatok bemutatására alkalmas területet.

    Az idén 40 éves Budakeszi Vadaspark és a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Pilisi Parkerdő Zrt. közös beruházásaként 2019. május 24-én ünnepélyes keretek között adták át a Budakeszi Vadaspark új bemutatóterületét. A főváros környéki erdőket kezelő erdőgazdaság és a vadaspark közös célja, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a látogatók – elsősorban a gyermekek – tapasztalati úton, a játszva tanulás módszerével ismerhessék meg Magyarország háztáji élővilágát.

Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár beszédében elmondta, hogy minél több embernek testközelből meg kell ismerkednie a magyar erdők, a magyar természet értékeivel, fenntartható használatuk lehetőségeivel. Hiszen amit megismerünk, amit megszeretünk, annak a sorsára jobban oda is figyelünk. A célunk nem más, mint a gyerekek, a családok, a gazdálkodók, az egész társadalom bevonása a természeti értékek megőrzésébe. Jó mintát mutat ebben a Pilisi Parkerdő 40 éve alapított Budakeszi Vadasparkja, ahol a 21. századi városi ember eredeti élőhelyén ismerheti meg a Kárpát-medencei erdők élővilágát, és fenntartható kezelésének módszereit.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.