2019. május 24., péntek 17:08

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2019. május 24., péntek (OS) - Kik védik a romák jogait?

    A Nemzeti Választási Bizottság a Fidesz-KDNP, a Jobbik, a Mi Hazánk Mozgalom, a Momentum és a Thürmer-párt delegáltjainak szavazatával elutasította a Mi Hazánk Mozgalom rasszista választási reklámfilmje miatt benyújtott kifogásomat.

Az említett szervezetek képviselői szerint a cigánybűnözést felemlegető választási propaganda nem sérti az Alaptörvényt, egy nemzetiségi közösség méltóságát.

Megítélésem szerint az Európában kialakult helyzetben fokozottan kell fellépni a rasszizmus minden formája ellen, ezért felszólítom a kifogást elutasító szervezetek vezetőit, hogy határolódjanak el a delegáltjaik döntésétől, és forduljunk közösen a köztársasági elnökhöz a rasszista szervezetektől való elhatárolódást kérve.

Kezdeményezem, hogy a magyarországi demokratikus szervezetek együtt forduljanak az EBESZ-hez a választás tisztaságát sértő rasszista propaganda miatt.

Vajnai Attila
elnök
Európai Baloldal
http://amiidonk.hu
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.