2019. május 30., csütörtök 12:35

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2019. május 30., csütörtök (OS) - Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2019. május 30-án hivatalában fogadta Kyoo Sik Choe urat, a Koreai Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövetét.

    A belügyminiszter részvétét nyilvánította az elhunyt koreai állampolgárok hozzátartozóinak, majd részletes tájékoztatást adott a 2019. május 29-én bekövetkezett hajóbaleset már ismert körülményeiről, a hatóságok megtett intézkedéseiről, a mentési-kutatási folyamatról.

Kyoo Sik Choe nagykövet úr jelezte, hogy a magyar hatóságok kereső tevékenységének támogatására 27 búvár érkezik a Koreai Köztársaságból Budapestre. Dr. Pintér Sándor miniszter úr köszönettel fogadta az együttműködést, és kérte a Koreai Köztársaság segítségét az áldozatok azonosításához.

A koreai nagykövet a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban személyesen tájékozódott a folyamatban lévő mentési-kutatási tevékenységről.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.