2019. június 4., kedd 19:28

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 4., kedd (OS) - Felvirágoztuk az országot egészséggel! - közel 2200 szűréssel sikeresen zárult a hathelyszínes szűrőbuszos egészségkampány, amely a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére harmadik éve kedvelt programja A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítványnak.

    A Nemzeti Rákellenes Napon, április 10-én létrejött a Nemzeti Népegészségügyi Központtal az a megállapodás, aminek eredményeképpen 21. századi színvonalon végezte el a szervezet a szűréseket. Támogatta a rendezvénysorozatot a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara. Prof. Dr. Hermann Péter oktatási rektor-helyettes  a jelen lévő sajtónak örömmel nyilatkozta: "jó ügy mellé állt az egyetem, biztató, hogy a szűrőbuszba alig lehet belépni, olyan nagy az érdeklődés."  Dr. Mensch Károly fogorvos elmondta: "A szájüregi rákhelyzet a 70-es 80-as években is rossz volt, azóta sem javult. Ezért tartja nagyon fontosnak a jól szervezett szűrőprogramokat, és az emberek figyelmét felhívni a megelőzésre."
A Könnyek helyett.. tarts velünk szűrőprogramunkon! rendezvényt kiemelten értékelték és védnökséget vállaltak polgármesterek, támogatták az eseményt szakmai partnerek és a média. Aszódon 100, Csepelen 250, Gyöngyösön 312, Zuglóban 535, Pécsen 536, Dévaványán 385 szűrést végeztek el szakorvosaink. Ismert közéleti személyiségek is jópéldát mutattak: Csepelen Bácsi Péter Európa és világbajnok birkózó, Gyöngyösön Dr. Kürti Sándor Széchenyi-díjas üzletember is részt vett a szűréseken.
eletigenlok.hu és rakellen.hu
     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.