2019. június 5., szerda 09:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 5., szerda (OS) - A Liberális Fiatalok gyertyagyújtással emlékeztek a Tienanmen téri vérengzés áldozataira

    A Liberálisok ifjúsági szervezete mécsesgyújtással egybekötött békés demonstrációt tartott a kínai nagykövetség budapesti épülete előtt, hogy a Tienanmen téri mészárlás áldozataira emlékezzen.

Harminc évvel ezelőtt a kínai karhatalom különös kegyetlenséggel támadt a tüntető diákokra Peking utcáin. 1989. június 4-én a hadsereg brutális akciójának következtében több ezer ártatlan ember vesztette életét. A Liberális Fiatalok Társasága rájuk, a kínai kommunista diktatúra áldozataira emlékezett. Az ifjúsági szervezet aktivistái mécsesekből rakták ki a kínai nagykövetség épülete elé a szabadság (angolul: freedom) szót, hogy azoknak a fiataloknak az emléke előtt tisztelegjenek, akik életüket adták a szabadságért. Akik azért küzdöttek, hogy Kínában a diktatúrát demokrácia váltsa fel.

Az akcióval a Liberálisok és a LiFT a Fidesz-kormány Kína-barát politikája ellen is tiltakoztak. Mert szégyennek tartjuk, hogy Orbán Viktor két évvel ezelőtt a mészárlás helyszínén megkoszorúzta a kommunizmus emlékművet, és ezzel nyíltan az erőszakot elkövetők pártjára állt.

Harminc évvel ezelőtt a liberális Fidesz tiltakozott leghangosabban és legerélyesebben a kínai hatalom kegyetlensége ellen. Ma Orbán Viktor a keleti nyitás és az illiberalizmus jegyében a kommunista Kína kegyeit keresi és az ázsiai diktátorokat élteti.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.