2019. június 6., csütörtök 09:16

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) - Csütörtök este 18:00 és 24:00 között jelentős hanghatásokra lehet számítani Budapesten, sebesültszállító helikopter gyakorlatozása miatt. A Budakeszi irányából érkező - és ebbe az irányba távozó - helikopter a XIII. kerületben száll le, ezért a környéken fokozott katonai jelenlét is várható.

    A helikopter kijelölt leszállási helyszíne:

- Duna Plaza mögött a folyóparton kijelölt betonos terület, vagy Angyalföldi Sportközpont focipálya

Magyarország, mint befogadó nemzet – a vonatkozó hatályos nemzeti műveleti eljárási szabályok alapján – közreműködik az ide érkező, a nyári katonai gyakorlatok ideje alatt esetlegesen megsérült katonák egészségügyi ellátásában, amely többek között a légi úton történő szállítást is jelenti.

A leszállóhely környezetének forgalmát a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársai közösen biztosítják. A sérültek szakintézetbe történő szállításában az Országos Mentőszolgálat is részt vesz.

 Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését, együttműködését és türelmét köszönjük.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.