2019. június 6., csütörtök 10:46

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) - Elegendő orvos nélkül nincs valós orvos-beteg párbeszéd, nincs elég mélyreható kivizsgálás és alapos diagnózis, az orvoshiány fenntartása tehát már nem csak kockázatnövelés, hanem megvalósult és folyamatosan fennálló nemzetbiztonsági károkozás!

    A megfelelő orvos-beteg párbeszéd nélkül hiábavaló a tájékoztatáshoz való jog, anélkül pedig a többi leírt betegjog is az.
Az egészségügyről szóló törvénynek a betegjogokról szóló, igen gondosan megfogalmazott előírásai komoly jogállamiságot sejttetnek, az állampolgárok biztonságát sugallják, de érvényesülésük hiánya alapján kimondhatjuk, a jogi szöveg blöff, csak biztonsággal kecsegtető hazug maszlag!

Betegjogi hatóság nincs, ilyesmit nem is terveznek!

A betegek jogainak hatósági védelme sem formailag, sem tartalmilag nem megoldott. Az Egészségbiztosítási Felügyelet megszűnése után a betegpanaszok kezelésében sérül a páciensek emberi méltósághoz, önrendelkezéshez, a tisztességes eljáráshoz és a jogorvoslathoz való joga.
Ezt Szabó Máté ombudsman fogalmazta meg még 2011-ben, a betegek jogainak érvényesüléséről készített jelentésében, és számos javaslatot tett a visszásságok megszüntetésére. Eredmény ma sincs!

Amíg a felelőtlen államvezetők nem tartják fontosnak, hogy eredményes gyógyításhoz jussunk, gyógyulásra inkább csak véletlenül, az eddigieknél is sokkal jelentősebb egészségromlásra viszont okkal számíthatunk.
Bővebben:
http://www.abosz.hu/doc/Nemzetbiztonsagi-kockazat-e-az-orvos-beteg-parbeszed-hianya.ppsx

Pós Péter elnök

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.