2019. június 6., csütörtök 16:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) -

    Több kórházigazgató véleménye szerint bármelyik pillanatban összeomolhat a sürgősségi ellátás a fővárosban. Továbbra sincs ugyanis elég orvos, így ha az egészségügyi dolgozók közül néhányan megbetegszenek a szabadságolások idején, máris bedőlhet a sürgősségi ellátás.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány találjon azonnali megoldást a problémára. A sürgősségi ellátás és általában az egészségügy helyzete annyira katasztrofális Magyarországon, hogy nem várhatunk tovább egy pillanatig sem a változtatásokkal. Mi, európai magyarok követeljük az európai egészségügyi minimum bevezetését, az egészségügyi dolgozók béremelését, és a kórházak adósságainak rendezését - bár az már most jól látható, hogy ez a jövő évi költségvetésbe sem fog a kormány szerint beleférni. A jól működő, európai színvonalú egészségügy és sürgősségi ellátás nem lehet elérhetetlen luxus, ami csupán a fideszes holdudvarnak jár megfizethetetlen magánkórházakban, hanem mindenkinek az országban!

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.