2019. június 12., szerda 09:09

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 12., szerda (OS) - Fejlett vetőmagválogató technológiát adtak át Prügyön. A gabonaágazat helyzetéről, a mezőgazdasági termelést segítő támogatásokról és a Közös Agrárpolitika 2020 után várható szabályozásáról tartott előadást Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a Prügyi Mg. Zrt. által szervezett Őszi Kalászos Fajtasor Bemutatón.

    Az eseményen átadták és működésben is bemutatták azt a mintegy 100 millió forint értékű, szín szerinti vetőmag válogató berendezést, amely a világon fellelhető legmodernebb technikát és technológiát képviseli a vetőmag feldolgozásban. Az értékteremtő mezőgazdasági beruházások kiváló példája a Prügyi Mg. Zrt- nél megvalósult fejlesztés – fogalmazott az államtitkár, aki vázolta: 2018. évi kérelmeik után május végéig több mint 380 milliárd forint közvetlen támogatást kaptak a gazdálkodók, míg a Vidékfejlesztési Program keretében a teljes keret 35 százalékát, 460 milliárd forintot már ki is fizettek az érintettek számára. A program nagyságrendjét jól jelzi, hogy eddig 250 ezer beérkezett támogatási kérelemből 188 ezerben született támogató döntés.
Az élelmiszeripari ágazat számára eddig 113 milliárd forintot ítéltek oda, ami mintegy 650 nyertes kérelmet jelent. A borászat számára 35 milliárd forintról, a kertészeti fejlesztésekre ez idáig több mint 4500 kérelem támogatásáról született döntés, ami közel 80 milliárd forint odaítélését jelenti – sorolta Feldman Zsolt.
     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.