2019. június 15., szombat 22:11

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2019. június 15., szombat (OS) - Emlékezés 1703. június 16-ra a Rákóczi  Szabadságharc ünnepére

    A Rákóczi  Szabadságharc kezdetének 1703. június 16-nak az ünnepére emlékeztek a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság tagjai. Az általuk hat éve Budán, a XI. kerületben felállított emlékműnél a megjelentek virágokat helyeztek el, és kegyelettel emlékeztek a nyolc évig tartó (1703-1711) szabadságharc hőseire és áldozataira. A Magyar Szent Korona Országainak függetlenségéért,hazájukért életüket és vérüket áldozó közel nyolcvanezer magyar és nem magyar hős méltatásával és II. Rákóczi Ferenc kiemelkedő nagyságával és hazaszeretetének ismertetésével zárult a megemlékezés. II. Rákóczi Ferencnek a német-római birodalom hercegének
kiáltványa;   "Örök emlékezetül!  Ismét felszakadnak a híres magyar nemzet sebei, a nemzet megsértett szabadságának annyiszor mostohán kezelt sebesülése, s most már az a veszély fenyeget, hogy az egészséges törzset is a végső halálos pusztulásba dönti... a nemzetet, mely... vérének hullatása és áldozatok árán kiváló dicsőséggel védelmezte... az egész kereszténységet... megfosztják hadi érdemeitől, s... páratlanul megcsúfolva egy idegen népnek vetik oda prédául."

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.