2019. június 17., hétfő 11:21

A Magyar Jet-Ski Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. június 17., hétfő (OS) - Fantasztikus magyar sikerek a Nyíregyháza-Leveleki Jet-Ski Európa-bajnokságon

        13 éves kihagyás után ismét hazai rendezésű Jet-Ski Európa-bajnokságot láthattak a hétvégén a Leveleki Szabadidőpartra kilátogatók.
     A Nyíregyházán megtartott megnyitó ünnepségen Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár köszöntötte a 22 országból érkezett több mint 110 versenyzőt.
     13 versenykategóriában szombaton 2, vasárnap pedig a döntő futam megtartására került sor.
     A 35 fokos hőség próbára tette mind a versenyzőket, mind a versenygépeket, de a vasárnapi díjkiosztón fantasztikus magyar sikereknek örülhettek a hazai szurkolók.
     A Magyar Nagydíj díjkiosztóján két kategóriában hangzott fel a magyar himnusz; a Ski GP3 kategóriában Szabó Barnabás diadalmaskodott, a Runabout Veterans kategóriát Heller Krisztián nyerte meg.
     Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke büszkén értékelte a magyar válogatott szereplését, mivel az előzetesen tervezett 5 magyar Európa-bajnoki érem helyett várakozáson felül 10 érmet szereztek a magyar versenyzők: Ski GP3 kategóriában Szabó Barnabás 1., Sümegi Martin 2., Josef Bohuslav 3. helyen végzett. Runabout Veterans kategóriában a dobogón három magyar versenyző állt: 1. Heller Krisztián, 2. Cseke Zsolt, 3. Kéri Attila.
     A Runabout GP2 kategóriában ezüstérmet szerzett Járányi Gergely és a nyíregyházi Hársfalvi Gergely állhatott a dobogó 3. fokára.
     Ski Veterans kategóriában Déri Attila 2., Ski GP1 kategóriában Szabó Barnabás 3. helyen zárta a Magyar Nagydíjat.

     Kiadó: Magyar Jet-Ski Szövetség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.