2019. június 17., hétfő 17:07

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2019. június 17., hétfő (OS) - Több mint 82 ezer egészségügyi dolgozó bére emelkedik július 1-től

Tavalyi kormányhatározat értelmében az egészségügyi szakdolgozók és védőnők bére 2019 és 2022 között, négy lépcsőben - a 2018-as illetménybázishoz képest – 72 százalékkal emelkedik. A kormány döntése értelmében a 2019. július 1-től életbe lépő változás során a védőnők is a szakdolgozói bértábla hatálya alá kerülnek, így a mintegy 78 ezer szakdolgozó mellett 4.400 védőnőt is megillet a béremelés.
Az eredetileg november 1-től esedékes átlagos 8%-os béremelést idén július 1-re, előrehozottan kapják meg az egészségügyi szakdolgozók. 2020. január 1-jén további 14%-kal, 2020. november 1-jén 20 %-kal, 2022. január 1-jén pedig újabb 30 %-kal folytatódik a béremelés a fix bázishoz képest. Az első bértömegre mintegy  14 milliárd forintot, a 2020-asra pedig 82 milliárd forintot biztosít a kormány.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma