2019. június 18., kedd 10:40

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - Egészségügyi területtel bővül a vajdasági magyar együttműködések köre

    Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hivatalában fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét és Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) elnökét. A megbeszélésen a felek üdvözölték Szerbia csatlakozását a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia munkájához, és szó esett az aracsi Pusztatemplom komplex védelmét és állagmegőrzését célzó projektről is.
A megbeszélésen Prof. Dr. Kásler Miklós hangsúlyozta: az oktatás, a sport és a közművelődés mellett új együttműködési lehetőségek nyílnak a vajdasági magyarság és az anyaország között, ezek egyike az egészségügy, ezért is fontos, hogy a szomszédos ország is részt vesz a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia égisze alatt folyó munkában, a rákkutatás és a gyógyítás területén. Az ágazatot érintően Magyarország kész megosztani tapasztalatait déli szomszédjával, az egészségügy fejlesztését célzó szakmai programokban pedig számít a VMSZ és az MNT együttműködésére.
A találkozó résztvevői egyeztettek az aracsi Pusztatemplom komplex védelmét és állagmegőrzését célzó projektről is. A VMSZ és az MNT egyik legfontosabb kiemelt jelentőségű magyar programjához szükséges koncepció elkészítése folyamatban van, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma további szakmai segítségéről biztosította a vajdasági magyar érdekképviseletek vezetőit.  
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.