2019. június 18., kedd 11:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - DK: A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, míg a hazai kórházak és iskolák pusztulnak

    Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 milliárd forint jut. Ebből körülbelül százmillió forint jut egészségügyre, több, mint hárommilliárd viszont ismét a határon túliaknak jutna, felsőoktatási feladatok támogatására.

A Demokratikus Koalíció szerint ismét bebizonyosodott, hogy az orbáni hatalom semmibe veszi a magyarországi magyarokat. Miközben a hazai kórházak és iskolák pusztulnak, az orvos- és pedagógushiány katasztrófákkal fenyeget, ők százmilliárdokat szórnak el a határon túliakra. Mi, európai magyarok tiltakozunk az ország cserbenhagyása, az esztelen költekezés, a megkülönböztetés ellen. Mi, valamennyien egyenrangú állampolgárok vagyunk, akiknek járnak azok a százmilliárdok, a hazai iskolákra és kórházakra, az európai életszínvonalra!

Gréczy Zsolt
frakciószóvivő, országgyűlési képviselő
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.