2019. június 18., kedd 13:58

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - TAO-botrány - Kiderült: Jogtalanul költötték el a hernádi sportpálya felújítására szánt 15 milliónyi közpénzt

    A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a sportszövetség közel húsz millió forintot követel vissza a Hernádi Sportegyesülettől (HSE) a korrupciós botrányba fulladt TAO-támogatás miatt. A HSE szabálytalanul használta fel a közpénznek számító pályázati pénzt: a hernádi sportpálya kerítésére szánt összeget a tervezett beruházás teljesítése nélkül fizették ki a nyíregyházi M&N Fogtechnikai Bt-nek. A közpénz elköltésre került, a kivitelező eltűnt, a kerítés a mai napig sem épült meg. Az ügyben a NAV Bűnügyi Főigazgatósága folytat nyomozást, a Liberálisok feljelentése nyomán.

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke fordult közérdekű adatigényléssel a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, amelyben arra a kérdésre várt választ, hogy az MLSZ rendben találta-e a Hernádi Sportegyesület TAO-pályázatának elszámolását.

Június 17-én megküldött válaszában dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára arról tájékoztatta a liberális politikust, hogy az MLSZ összesen 14.747.435 Ft támogatást utalt át a HSE részére. Tekintettel arra, hogy a szövetség álláspontja szerint a támogatás felhasználásának jogszerűsége nem minden esetben volt megállapítható, az MLSZ a felszámított büntető kamatokkal és a jegybanki alapkamattal összesen 18.491.682 forint visszafizetését írta elő a HSE számára.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.