2019. június 18., kedd 15:48

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - A Demokratikus Koalíció közleménye valótlanságot állít: Karácsony Gergely nem veszi el a budapestiek lakásuk, házuk előtt való ingyenes parkolási lehetőségét. Éppen ellenkezőleg - Karácsony Gergely nemcsak az autóval közlekedőket, de a közösségi közlekedéssel és biciklivel járókat is támogatni fogja megválasztása után.

    Karácsony Gergely javaslata arról szól, hogyan tegyük igazságosabbá a budapesti közlekedést, hogyan teremtsünk egy egészséges várost, ahol nem kell szembenéznünk asztmával, fejfájással, mérgező levegővel, valahányszor az utcára lépünk. A közlekedési alapjövedelem erről szól: kapjon minden budapesti lehetőséget, hogy eldöntse, mire fordítja az önkormányzattól kapott támogatását. Ha parkolásra szeretné, tegyen így, és továbbra is a megszokott feltételekkel, ingyen parkolhat otthona előtt. Ha azonban a közösségi közlekedést választaná, akkor legyen lehetősége olcsóbban utazni, mert Budapest és mindannyiunk érdeke, hogy többet használjuk a közösségi közlekedést.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.