2019. június 19., szerda 01:03

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 19., szerda (OS) - Második alkalommal, egyedüli külföldi résztvevőként szerepelt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Digitale Stadt Düsseldorf egyesület által közösen szervezett Rheinland Pitch on Danube győztese a Rheinland Pitch düsseldorfi döntőjében.

    Az innovatív hajtóműveket fejlesztő Sincroll Drive Technologies a negyedik helyen végzett. Bogár Pál alapító arról számolt be, hogy ígéretes kapcsolatokra tett szert, német és japán cégektől is megkeresést kapott.
"A 2017 tavaszán induló Budapest-Düsseldorf digitális együttműködési program legkiemelkedőbb eseménye minden évben a Rheinland Pitch. Budapest startupok terén létrejött városdiplomáciai együttműködései közül talán ez a legdinamikusabb, amit bizonyít, hogy 11 magyar delegáció látogatott ide, és már 8 alkalommal láttuk vendégül a német partnereket otthon" – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
"Fontosnak tartom, hogy 2019-ben Németország legnagyobb startup versenyén ismét szerepelt egy magyar vállalkozás. Már a puszta tény, hogy részt vett a döntőn, és széles nyilvánosság előtt mutatkozhatott be, nagy siker. Számos partnerkapcsolat lehetőségét nyitja meg, és bízom benne, hogy a Sincroll ezekkel élni is tud" – nyilatkozta Szegner Balázs, Magyarország düsseldorfi főkonzulja.
"A közönség láthatóan lelkesen fogadta a magyar startup bemutatkozását. Egyértelmű, hogy folytatnunk kell a hagyományt, ezért jövőre is szeretnénk megrendezni a magyarországi középdöntőt" – mondta Lorenz Gräf, a verseny főszervezője.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.