2019. június 19., szerda 10:56

A Budapesti Politechnikum Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 19., szerda (OS) - A Közgazdasági Politechnikum nemzetközi ifjúsági csere projektje az Erasmus+ program támogatásával

A Budapesti Politechnikum Alapítvány fenntartásában működő Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium egy Erasmus+ ifjúsági cserét valósított meg norvég fiatalokkal 2018. szeptember 1. és 2019. április 30. között "#KerékpárSíEgészség" címmel.
     A projekt egy magyar középiskola, a Közgazdasági Politechnikum diákjainak és egy norvég önkormányzat ifjúsági központja, az Overhalla Kommune fiataljainak bevonásával valósult meg, mindkét országban egy-egy sporttevékenységekre épülő programmal. A projekt célja az aktív, egészséges életmód fontosságának tudatosítása volt, mind a résztvevők, mind a helyi lakosság körében. Magyarországon a tevékenységek elsősorban a kerékpározásra és az Eurovelo 6 kerékpárútvonal bejárására, illetve a túrázásra fókuszáltak, míg Norvégiában a téli sportok közül a sífutásra, hómotorozásra, jégszobrászatra és szánkózásra.
     További részletek a programról a Közgazdasági Politechnikum honlapján és a közösségi médiában:

Kiadó: Budapesti Politechnikum Alapítvány