2019. június 19., szerda 14:59

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 19., szerda (OS) - Sermer Ádám: Lekvár és pálinka a vodka takarásában - Oroszok a spájzban reloaded

        Ugyanígy az emberségemből fakad, hogy neheztelek a világ összes diktátorára, így Oroszország jelenlegi vezetőjére, és az általa kiépített rendszerre is. Éppen ezért fáj belegondolni, hogy az elmúlt huszonnyolc év mekkora változásokat eredményezett a magyar-orosz viszonyban.
     Most már láthatjuk, hogy a kommunikáció ellenére a megszállás valójában sosem volt átmenetinek tervezve - kényszerből ért csupán véget - a visszavonulás viszont annál inkább. Huszonnyolc év alatt Moszkva visszaszerezte a befolyását Magyarországon, anélkül, hogy látványosan hadsereget kellett volna visszarendeljen hazánkba.
     Viktor Silov távozásával keletkezett valamiféle űr, ami a magyar társadalmat átmenetileg ugyan boldoggá tehette, de kevesebb, mint három évtized is elég volt ahhoz, hogy egy másik Viktor ellentmondást nem tűrően, válogatott eszközökkel betöltse azt.
     Felsorolás-jelleggel néhány példa, hogy milyen eszközökkel érte el azt Orbán Viktor, hogy mára az orosz vodka már büszkén előlépett a lekvárok és pálinkák elé a spájz polcán:
     - Paks II. beruházás évtizedekre titkosítva, és a mögötte álló gigantikus orosz hitel, mely hosszú távú anyagi kiszolgáltatottságot eredményez hazánknak
     - a magyar államot megkárosító, néhány "offshore-lovagot" hizlaló konstrukcióban orosz titkosszolgálati vezetőknek kiadott letelepedési kötvények, melyek segítségével szabadon mozoghatnak az EU területén belül

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.