2019. június 20., csütörtök 10:11

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
    Budapest, 2019. június 20., csütörtök (OS) -

    ZÖLD KÖNYVTÁR DÍJ
2019. évi magyarországi díjazottja

A világ ismét a magyar könyvtárakra figyel! Az IFLA - a Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége - ENSULIB, a Környezetvédelmi, Fenntarthatósági és Könyvtárak Speciális Érdeklődésű Csoportja 2019-ben negyedik alkalommal hirdette meg a Zöld Könyvtár Díj pályázatát.

A felhívásra 34 pályázat érkezett be a világ különböző pontjairól. A 2019. év nyertes könyvtára a kolumbiai Cali városának könyvtára lett. Az értékelésben 5 kiemelt díjazott könyvtárat emeltek ki és közülük az első a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, amely ismét jelentős elismerést jelent hazánk számára, nyugodtan mondhatjuk, hogy világszenzáció, hogy két egymást követő évben is sikerült a magyar könyvtáraknak ilyen kiemelkedő eredményt elérni. https://www.ifla.org/node/92217?og=479
2018-ban a Tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár a nyertest követő öt kiemelt között végzett. Ez akkor is és 2019-ben is jelentős elismerést jelent.

A zsűri értékelése a kiskunfélegyházi könyvtár ZÖLD KÖNYVTÁR MŰEMLÉKI KÖRNYEZETBEN című pályázatról:
"Ez a kezdeményezés sok különböző területet ölel át és a könyvtár jelentős munkát végez a közösségükhöz és az erőforrásaikhoz mérten. A könyvtár számos projektet rendezett építészeti kezdeményezésektől a könyvtárosok foglalkoztatásáig, miközben több tevékenységet valósított meg a helyi érdekelt szervezetekkel is..."
A pályázat elkészítését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete is segítette.

     Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.