2019. június 20., csütörtök 15:45

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. június 20., csütörtök (OS) - A Kúria döntése: kegyelemdöfés a devizaadósoknak

    A Kúria szerdai állásfoglalása meg akarja adni a devizahiteles perekben a kegyelemdöfést, mivel a testület cinikusan úgy döntött, hogy az árfolyamváltozást egyetlen szakértőnek, kereskedelmi banknak sem kellett előre látnia, viszont az adósnak igen.

A Kúria döntése értelmében az adós szerződését egy olyan forintalapú hitelre lehet átalakítani, amilyet nem akart felvenni és amihez a felvételekor nem volt elegendő jövedelme. A Kúria ellentmond a korábbi döntéseinek és nyilatkozatainak, az európai fogyasztóvédelmi jognak és az Európai Bíróság döntéseinek.

A Kúria valójában azt mondja ki, hogy devizaadós Magyarországon nem nyerhet a bíróságon. Azért nem, mert Orbán megállapodott a bankrendszerrel, hogy semmilyen hátrány nem éri a bankokat, és nem gördít akadályokat magyar családok százainak kilakoltatásával szemben.

Követeljük, hogy azonnal állítsák le a végrehajtásokat, mondja fel a kormány az EBRD-vel kötött paktumot, álljon a magyar családok mellé és legyen új banki elszámoltatás.

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, az MSZP elnökhelyettese; Mesterházy Attila, országgyűlési képviselő és Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.