2019. június 21., péntek 09:52

A Mars autistákért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OS) - Újabb autizmus-specifikus munkahely a magyar munkaerőpiacon

A WE LOVE WHAT YOU BUILD (WLWYB) a hazai piacon eddig kevésbé ismert, a nemzetközi piacon már befutott magyar tulajdonú, LEGO® alkatrészek és egyedi építmények értékesítésével foglalkozó vállalkozás. A cég úgy alakította át a munkakörnyezetét, hogy autizmusbarát munkahellyé válhasson. Ebben segítségükre volt a Mars Alapítvány, akik folyamatos szakmai támogatásukkal segítenek a neurotipikus kollégák felkészítésében; illetve egy olyan munkakörnyezet kialakításában, amelyben az autista munkavállalók is kiteljesedhetnek. Ennek hatására nemrég kezdett el dolgozni az első autista kolléga és a tervek szerint a következő években jelentősen nőni fog a számuk. A cég nemrég kockázati tőkebefektetés keretében jelentős forrásokat vont be az autizmus-specifikus munkakörnyezet, és nemzetközi növekedési stratégiájának finanszírozására. A befektetést az Impact Ventures, az első hazai társadalmi hasznosságú befektetési alap biztosította, amin keresztül az üzleti tevékenység felskálázásban és az autista munkavállalók megsokszorozásában kívánja segíteni a WLWYB-et.
Információ:Fógel Dorottya
dori.fogel@wlwyb.com