2019. június 21., péntek 12:48

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OS) - A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság péntek délelőtti eseményén átadta az Év Gyógyszere 2018 Díjakat. Az idei díjátadón a krónikus lymphoid leukémia és a krónikus szívelégtelenség kezelésében alkalmazott gyógyszereknek ítélték oda a díjakat.

    Az Év Gyógyszere díjat 1996-ban alapította a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság azzal a céllal, hogy támogassa azoknak a korszerű és hatékony készítményeknek az elterjedését, amelyek nagy áttörést jelentenek valamely betegség gyógyításában, valamint hogy segítse új terápiás eljárások meghonosodását hazánkban. A díjra pályázó készítményeket a Társaság vezetőségi tagjaiból álló bíráló bizottság külső szakértők bevonásával értékeli, majd titkos szavazással dönt a nyertesekről. Az elismerést idén kivételesen két gyógyszer, a Janssen-Cilag Kft. és a Novartis Hungária Kft. egy-egy készítménye nyerte, mivel mindkettő egymástól teljesen eltérő indikációs területen egyedülálló, innovatív készítmény.

"Az Év Gyógyszere díjat minden évben a legkorszerűbb és leghatékonyabb készítmények nyerik el, amelyek valamely betegség gyógyításában nagy előrelépést jelentenek, és melynek fejlesztéséhez hazai kutatásfejlesztési tevékenység is hozzájárult.

     Kiadó: Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.