2019. június 21., péntek 12:48

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OS) -

    Idén a krónikus szívelégtelenség és krónikus lymphoid leukémia kezelésében átütő sikert elérő készítményeket díjaztuk" – mondta prof dr. Ferdinandy Péter, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság elnöke, a Semmelwies Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese.

A Janssen-Cilag Kft. gyógyszere új hatásmechanizmussal áttörést és sikert hozott több B-lymphocyta eredetű vérképzőszervi daganatos beteg (krónikus lymphocytás leukémia, köpenysejtes lymphoma, Waldenström-féle makroglobulinaemia) eddig reménytelennek tűnő helyzetében. A korábbi kemoterápiás kombinációs kezelések helyett a Janssen gyógyszere egy szájon át szedhető, kis molekulasúlyú kemoterápiamentes gyógyszer, ami a betegség progressziójának gátlását és a túlélés javulását is kínálja ezeknek a betegeknek.

"Az ibrutinib forradalmi áttörést jelentett több B-sejtes vérképzőszervi daganat (krónikus lymphocytás leukémia, köpenysejtes lymphoma, Waldenström-féle makroglobulinaemia) terápiájában. Megváltoztatta a krónikus lymphocytás leukémia kivizsgálási és kezelési stratégiáját és jelentősen megnövelte a betegek túlélési esélyeit. Az ibrutinibbel további hematológiai betegségekben és kombinációs kezelésekben jelenleg is folynak klinikai vizsgálatok."- mondta prof. dr. Illés Árpád, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetének igazgató-helyettese, a Hematológiai Tanszék vezetője.

        
     Kiadó: Magyar Kísérleties és Klinikai Farmakológiai Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.