2019. június 21., péntek 12:48

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OS) -

    A Novartis Hungária Kft. új gyógyszere paradigmaváltást hozott a nagy társadalmi terhet jelentő krónikus szívelégtelenség kezelésében, amely bármely életkorban előforduló súlyos betegség. A kórkép az életkor előrehaladtával egyre több embert érint és a betegek fele meghal a diagnózis felállítását követő 5 éven belül. Az innovatív molekulakomplex kettős hatás-mechanizmusa révén a betegek életkilátásai számottevően javulnak, miközben visszanyerhetik az olyan hétköznapi aktivitásokhoz kapcsolódó képességeiket, mint önellátás, munkaképesség és sportolás. A 20%-os halálozáscsökkenés és a 21%-os szívelégtelenség miatti hospitalizáció csökkenése jelentős nemzetgazdasági hasznot nyújt, amely a munkaképes korú lakosság családi mindennapjait közvetlenül, valamint generációkon átívelően a nagyszülőkön keresztül is meghatározóan befolyásolja.

"Ez a gyógyszer az elmúlt évtizedek legnagyobb áttörését jelenti a szívelégtelenség gyógyszeres kezelésében. Jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri halálozást és a kórházi felvételek számát, valamint egyértelműen javítja az életminőséget egy olyan betegségben, amelynek halálozási mutatói összevethetőek a rosszindulatú daganatos megbetegedésekével" – mondta prof. dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora.


     Kiadó: Magyar Kísérleties és Klinikai Farmakológiai Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.