2019. június 21., péntek 16:57

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OS) -

A beszámolók mentén szó volt digitális kompetenciákról, gazdaság- és vidékfejlesztésről, a szabályozási környezetben szükséges átalakításokról. Az Európai Bizottság képviselői elismerően szóltak a kormányzat alapos területi elemzéséről és a makrogazdasági eredményekről is. A felek egyaránt hangsúlyos kérdésnek tartják a területi felzárkóztatást, álláspontjuk szerint sem a tagállamok közötti, sem a tagállamokon belüli területi egyenlőtlenségek nem maradhatnak megoldatlanul, hiszen korlátozzák a gazdasági teljesítményt is.

Fontos eleme volt a megbeszélésnek a következő uniós költségvetés előkészítése is. Magyarország elsődleges célja a versenyképesség növelése. Schanda Tamás ennek kapcsán hozzátette, hogy a 2021-2027-es időszak tervezése már javában zajlik. A kormány célja, hogy Magyarország 2030-ra az első öt uniós ország közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni, és a versenyképesség tekintetében is benne legyünk a legjobb ötben. E célok elérése érdekében készülünk felhasználni a következő uniós költségvetés forrásait is.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium