2019. június 22., szombat 10:56

Az Oktatási Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. június 22., szombat (OS) - Uniós projekt a határokon átívelő oktatási hálózatokért

        2019. június 21–23-ig Egerben rendezik meg a "Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival" (EFOP-3.10.1-17) projekt nyitókonferenciáját. A programot az Európai Unió 2,995 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával az Oktatási Hivatal által vezetett konzorcium valósítja meg, amelynek tagja a Debreceni Egyetem és a Szent István Egyetem is.
     A projekt legfontosabb célja, hogy határokon átívelő oktatásszakmai hálózatok létrejöttét segítse elő a Kárpát-medencében, továbbá a hazai és határon túli jó gyakorlatok megosztásával és tematikus együttműködésekkel, programokkal hozzájáruljon a térség fejlesztéséhez, valamint a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez. Kiemelt feladata a projektbe bevont tanulók és hallgatók kompetenciáinak fejlesztése, lehetőségeinek bővítése, valamint a mobilitás támogatása.
     További cél a munkaerőpiaci kapcsolatok erősítése gyakorlati tudást biztosító kurzusok szervezésével, a részt vevő egyetemek nemzetközi beágyazottságának növelésével és karrierszolgáltatási, illetve pályaorientációs témájú jó gyakorlatok bemutatásával, támogatásával. A megvalósítás érdekében a projekt résztvevői szoros kapcsolatot építenek ki a szomszédos államok magyar pedagógusszervezeteivel, felsőoktatási intézményeivel.
     Az EFOP-3.10.1-17 azonosítószámú projekt 2020. november 30-ig valósul meg.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.