2019. június 22., szombat 15:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 22., szombat (OS) - Klímavészhelyzet az önkormányzatokban -

    Az LMP ezért azt kezdeményezi, hogy az önkormányzatok Magyarországon hirdessenek klímavészhelyzetet, ezzel párhuzamosan fogadjanak el egy konkrét tervet a felmelegedés hatásainak kezelésére, valamint az üvegházhatású gázok kibocsájtásának a csökkentésére. A párt ennek érdekében olyan módosító indítványt nyújtott be a jövő évi költségvetéshez, ami ötven milliárd forintos keretet biztosítana ennek finanszírozására. Továbbá a párt önkormányzati képviselői a következő napokban számos településen benyújtják a klímavészhelyzet kinyilvánítására vonatkozó határozati javaslatot.

Gál József, a párt fővárosi képviselője elmondta, hogy Budapesten is szükség van a klímavészhelyzet kimondására, és minél előbb el kell fogadni egy olyan tervet, ami magába foglalja a hatékony felkészülést, a megelőzést és az alkalmazkodást. Ennek része kell, hogy legyen az épületenergetikai beruházások ösztönzése, a zöldfelületek növelése és a fakivágások teljes leállítása. A fővárosnak fel kell készülnie a szélsőséges időjárási helyzetekre, valamint a klímaváltozás közegészségügyi hatásaira. A képviselő szerint el kell érni, hogy a fővárosi közgyűlés minden döntésénél vizsgálja meg annak éghajlati és környezeti hatásait.


LMP sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.