2019. június 24., hétfő 15:31

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 24., hétfő (OS) - Ügyfélkapun keresztül is intézhető lesz a beiratkozás a köznevelési intézményekben  Az informatikai fejlesztés eredményeként a 2019/2020-as tanévben már elérhetővé válik az ügyfélkapun keresztül történő beiratkozás és hitelesítés is, ezért az ügyintézéshez a szülőnek – amennyiben ezt az ügyintézést választja – nem kell megjelennie az intézményben. Az új informatikai fejlesztés "A Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása /KAFFEE/" segítségével már 18 különböző általános-, és középiskolai tanulmányi ügyet lehet elektronikusan intézni az állami fenntartású köznevelési intézményekben. A fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósult meg, amelynek egyes részei már a 2018/2019-es tanévben használhatók voltak.

    "A kiemelt projekt legnagyobb eredménye, hogy a 2019. április 11-én zajlott általános iskolai beiratkozás napján már választhatták a szülők az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén, vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthették" – tájékoztatott Hajnal Gabriella a projekt megvalósítását végző Klebelsberg Központ elnöke.  
A fejlesztés eredményességét igazolja, hogy ebben a tanévben már közel 6000 szülő indította el elektronikusan a beiratkozást, a folyamat végén pedig több mint 67.000 szülő kapta meg KAFFEE rendszerből generált határozatát a gyermek felvételéről.
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.