2019. június 25., kedd 16:12

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 25., kedd (OS) - “Az Európai Bizottságnak nem jobban, hanem kevésbé kellene beleszólnia a kohéziós források felhasználásába" - többek közt erről beszélt luxembourgi tárgyalásain Schanda Tamás államtitkár. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Általános Ügyek Tanácsának a következő költségvetési ciklus forráselosztási szabályait tárgyaló ülésén és az azt megelőző V4+4 egyeztetésen képviselte hazánkat 2019. június 25-én, Luxembourgban.

    Schanda Tamás a Bulgária, Horvátország, Románia és Szlovénia tárcavezetőivel, diplomatáival kiegészült V4-es és az összuniós szintű tárgyaláson egyaránt hangsúlyozta: Magyarország határozottan ellenzi, hogy Brüsszel az eredeti céloktól eltérően használja fel a kohéziós forrásokat. Elfogadhatatlan, hogy a kohéziós források összegét csökkenteni akarja a Bizottság, ráadásul a bevándorlók fogadására és integrációjára további pénzeket akar átcsoportosítani. Kiállunk a magyar polgároknak járó regionális fejlesztési forrásokért, ezekkel az összegekkel ugyanis a tagállamok felzárkózását, versenyképességét kellene segítenie az Európai Uniónak.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.