2019. június 26., szerda 18:03

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OS) - Az együttműködések új területeit keresik a magyar és török szakminiszterek   Magyarország és Törökország a kétoldalú kapcsolatok dinamikus fejlesztésében érdekelt az ipar, a kutatás-fejlesztés és innováció területén is – állapították meg kétoldalú egyeztetésükön Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Mustafa Varank, a Török Köztársaság ipari és technológiai minisztere 2019. június 26-án, Budapesten.

Palkovics László elmondta, hogy az innováció a válasz korunk gyors technológiai változásaira. A kutatási és innovációs terület stabilitásához elengedhetetlen, hogy szervesen fejlődő ökoszisztéma épüljön ki.

A magyar miniszter a fejlesztések eredményeit bemutatva felhívta a török fél figyelmét hazánk két K+F+I zászlóshajójára, a szegedi ELI-ALPS lézeres kutatóintézetre és a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályára. Palkovics László kifejtette, hogy a világszínvonalú infrastruktúra kiépítése mellett Magyarország megteremtette az önvezető autók közúti tesztelési lehetőségének jogi hátterét is. A tesztpálya környezetében a tervek szerint 2022-re 45 kilométer hosszú gyorsforgalmi út épül "okos" elemekkel kiegészítve.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium